Eelco

Ik ben altijd op zoek naar verbetering en architectuur is voor mij een manier om de wereld een stukje beter te maken. Iedereen komt elke dag, meestal onbewust, architectuur tegen; in huis, op het werk en op straat. Goede architectuur zorgt voor een prettige leefomgeving door te werken met licht, kleuren, vormen en materialisatie. Goede architectuur merk je niet op, maar ondersteunt je dagelijks leven.

Mijn ontwerpen kenmerken zich door een harmonieus geheel op conceptueel niveau in combinatie met een praktische en functionele invulling van de wensen van mijn klanten. Mijn streven naar kwaliteit uit zich in een goede leesbaarheid van de ruimte, een hoge mate van detail in technische ontwerpoplossingen en verhelderende visualisaties.

De ontwerpuitgangspunten van de klant en de fysieke context van het ontwerp vormen basis van de ontwerppuzzel. Puzzelen aan een gebouw is het leukste wat er is; schuiven met oplossingen totdat de optimale oplossing voor mijn klanten gevonden is is de kern van de voldoening die ik vind in mijn werk. Mijn klanten beschrijven mij in dit proces als open, humoristisch, invoelend, methodisch, precies en betrouwbaar.

Hierbij hanteer ik een verkennende benadering waarbij ik diverse oplossingen voor de puzzel voorstel aan mijn klanten. Samen werken we hierna van grof naar fijn. Een ontwerp is voor mij geslaagd wanneer klanten hun wensen en eisen terugzien in het eindresultaat dat conceptueel klopt en intelligent invulling geeft aan de gewenste functionaliteit.

Context icon

Context – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus.

Daglicht icon

Daglicht – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus.

EPS icon

Constructieve EPS – Graag werk ik in mijn ontwerpen met op maat gemaakte bouwpakketten van constructief EPS. Door hoogwaardig recyclebaar EPS op deze wijze toe te passen creëer ik duurzame ontwerpen. Door een isolatiewaarde (RC) van bijna 8 te halen, maak ik nul op de meter woningen mogelijk. De bouwpakketten worden in de fabriek met hoge nauwkeurigheid uitgesneden, waarbij het snijafval wordt hergebruikt in nieuwe bouwpakketten. Op deze wijze wordt restafval geminimaliseerd. Meer informatie over duurzaam bouwen met EPS.

Opties – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus.

CV

Naam: Eelco Wind
Telefoon: +31 6 44180964
Adres: Nieuwelaan 46, 2611RS
Woonplaats: Delft
E-mail: E.C.Wind@gmail.com
Architectenregister: 1.130301.006
KvK-nummer: 57491984
Website: https://www.eelcowind.nl/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/eelcowind/

Werkervaring:

Referenties: Referenties zijn beschikbaar op verzoek.

Eigenaar architectenbureau, 2012-heden.
Na mijn afstuderen aan de TU Delft kreeg ik verschillende freelance opdrachten. Eerst een design-and-build klus, en daarna een grote tekenopdracht. Toen mijn tweede tekenopdracht kwam, heb ik besloten een eigen bureau op te zetten. In het begin lag de focus vooral op technisch tekenen, met veel klussen voor een agrarisch adviesbureau om rundveestallen te tekenen. Later is de nadruk steeds meer op ontwerp- en visualisatieklussen komen te liggen.
Naast ontwerpwerk in opdracht heb ik ook een aantal prijsvragen gedaan, dit doe ik vaak in samenwerking met anderen. Samenwerken is sowieso van groot belang voor een zelfstandige, om sneller te leren en je eigen kennis te delen, maar ook om het leuk te houden. Ik heb zodoende een netwerk om me heen opgebouwd van mensen waarmee ik prettig samenwerk.

Freelance ontwerper bij Urban Climate Architects, 2016-2017.
Na een paar jaar als ZZP’er gewerkt te hebben, wilde ik graag werken bij een bureau dat grotere projecten realiseert. Daarnaast wilde ik me verdiepen in BIM en een half jaar ervaring opdoen in Autodesk Revit. Bij Urban Climate Architects kon ik beide doelen verwezenlijken en ik heb hier met veel plezier gewerkt aan winkelcentra, woontorens, kleine woningen, et cetera.
Mijn eigen project was een appartementencomplex in Scheveningen met zo’n 140 woningen, welke ik van schetsontwerp naar definitief ontwerp heb opgewerkt. Dit in nauw overleg met de eigenaar van UCA, externe adviseurs en de investeringsmaatschappij die opdracht had gegeven voor het project. Daarnaast werd ik als specialist ingezet bij projecten waar veel ontwerpbeslissingen in korte tijd gemaakt moesten worden, om daarna 3D modellen en pakkende visualisaties te maken van de ontwerpen.

Maquettebouwer bij Rotor, 2011.
Gedurende mijn studietijd in Delft heb ik diverse bijbanen gehad. Zo heb ik in de zomer van 2011 in dienst van Rotor, Brussel, maquettes gebouwd bij OMA voor hun tentoonstelling in het Barbican.

Tekenaar bij SKA-architecten, 2006.
In de maanden tussen het afronden van mijn HTS en de start van mijn TU Delft-periode, heb ik als technisch tekenaar gewerkt bij SKA-architecten, in Groningen. SKA richt zich op de regionale markt en ontwerpt met veel aandacht gebouwen die passen in het landschap. Ze combineren modernisme met landelijke typologiën en laten zich inspireren door de architectuur van, onder andere, Glenn Murcutt. Bij dit bureau heb ik aan een aantal bouwaanvragen gedaan, evenals aan enkele ontwerpen voor woonhuizen en -boerderijen gewerkt, en daarbij contacten onderhouden met zowel klanten als technisch adviseurs.

Stage bij Onix architecten, 2004.
Mijn tweede stage heb ik gelopen bij Onix architecten, in Groningen. Een gerenomeerd bureau (in het jaar dat ik er werkte waren ze het meest gepubliceerde bureau van het Nederland) dat bekend staat om een scherp gevoel voor de verhouding en de harmonie tussen een gebouw en zijn omgeving, ongeacht of de omgeving stedelijk of natuurlijk is. In mijn tijd bij Onix heb ik aan een groot aantal projecten gewerkt, vaak door ontwerpmodellen te maken in de maquettewerkplaats, maar het meest heb ik gewerkt aan het DogmA hûs, in Leeuwarden. Voor dit project heb ik veel tekeningen gemaakt voor de processen tot aan de bouwaanvraag en regelmatig overleg gevoerd met adviseurs en opdrachtgever.

Stage bij Bouwloket Gemeente Groningen, 2004.
Voor mijn eerste HTS stage heb ik een half jaar bij de Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Groningen meegedraaid, in het bijzonder op de afdeling bouwplantoetsing. Gedurende deze periode heb ik talloze bouwaanvragen getoetst op de voorschriften van de Woningwet en het Bouwbesluit en ben ik met de buitendienst meegeweest op een aantal inspecties op bouwplaatsen.

Docent AutoCAD en Visualisatie, 2002.
Ter vervanging van een door ziekte uitgevallen docent heb ik een semester CAD-les gegeven op de Hanzehogeschool Groningen, afdeling bouwkunde. Hier was ik, samen met een studentassistent, verantwoordelijk voor het doceren en tentamineren van eerste- en tweedejaars studenten. In totaal had ik ongeveer zestig studenten per kwartaal.

Diverse bijbanen, 2001-2006.
Gedurende mijn studietijd in Groningen heb ik diverse bijbanen gehad. De meeste hiervan waren klantgericht, maar hielden geen verband met het werkveld bouwkunde/architectuur. Wel heb ik voor Platform GRAS ieder jaar als gids gefungeerd tijdens de Dag van de Architectuur en me actief ingezet tijdens architectuurevenementen als Blue Moon.

Opleidingen:

Technische Universiteit Delft
Architectuur, afstudeerstudio Heritage and Architecture, diploma behaald (MSc + architect). Voor mijn afstudeerperiode bij de afdeling Heritage and Architecture (voormalig RMIT), heb ik ontwerpopgaven gedaan bij Interior en Public Realm. Dit heeft ertoe geleid dat mijn afstudeerproject niet een typische behoudende RMIT uitwerking van de opgave is, maar meer gefocussed is op een nieuwe ruimtelijkheid in een bestaand gebouw.

Hanzehogeschool Groningen
Bouwkunde, Architectuur 1e fase, diploma behaald (ing.). Extracurriculair heb ik me beziggehouden met het organiseren van excursies, lezingen en discussieavonden over architectuur. In eerste instantie waren dit losse evenementen, maar later in mijn studie heb ik een studievereniging opgericht vanwaaruit deze activeiteiten georganiseerd werden.

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
Civiele Techniek en Verkeerskunde, geen propadeuse behaald.

RSG Magister Alvinus Sneek
HAVO diploma behaald, met uitgebreid vakkenpakket.

Vaardigheden:

Talen:
Nederlands, moedertaal.
Fries, moedertaal.
Engels, vloeiend.
Spaans, basis.

Software:
Adobe Photoshop, goed; Adobe Illustrator en InDesign, redelijk.
AutoDesk AutoCAD, goed; AutoDesk Revit, redelijk.
Google Sketchup, inclusief VRay, goed.
Microsoft Office, goed.
Vectorworks, redelijk.

*** PDF TOEVOEGEN ***

CV-datum: 21-4-2019